Hopp til hovedinnhold

Prosesslederstudiet i TROMSØ - September

Om programmet

Velkommen til Prosesslederstudiet i Tromsø som starter i September.

Dette er et veldig praktisk rettet kurs som går over tre samlinger (2+2+2 dager). Her får du presentert og trent på metoder og verktøy for bedre oppstart, regi, rammer og aktiv deltakelse i møter, prosjekter og prosesser.

Gjennom en kombinasjon av teori, praktiske eksempler og konkrete metoder, vil deltakerne lære hvordan de kan skape engasjement, motivasjon, kreativitet og trygghet.

Pris
38 900,-
Samling 1
Dato: 11. – 12. september 2024Sted: Storgaten 44, Tromsø
Samling 2
Dato: 02. – 03. oktober 2024Sted: Digitalt
Samling 3
Dato: 27. – 28. november 2024Sted: Storgaten 44, Tromsø

Litt mer info

Koblet egen arbeidshverdag

Tenkesett, metoder og verktøy knyttes til deltakernes egne jobbrelaterte case/fokus. I tillegg til den umiddelbare brukbarheten gir vi ofte tid til å planlegge konkrete handlinger, med maler og verktøy som fungerer som støttende stillaser for den enkelte deltaker.

En av utfordringene vi i Lent alltid gir oss selv er at våre aktiviteter må være tilrettelagt slik at det som læres på samlingene umiddelbart skal kunne tas i bruk.

Praktisk info

  • Tid: 6 dager fordelt på tre samlinger (2+2+2 dager).
  • Pris: kr. 38 900,- (inkl. kursmateriell og matservering).
  • Antall: Vi anbefaler å komme minst 2 personer for best læringseffekt.
  • Kursdagene varer fra kl. 09.00 til 15.30

Kurset er godkjent av KS for OU-støtte. Det betyr at ledere i kommuner og fylkeskommuner får dekket en stor del av deltakeravgiften gjennom KS sin støtteordning.

Etter endt program får du tilbud om å bli med i Lents prosessledernettverk ().

Hvem deltar?

Ledere, mellomledere, prosjektledere, rådgivere, prosessledere, kursholdere og koordinatorer i alle sektorer og bransjer.

Både i rollen som leder, møteleder og prosjektleder eller formidler bruker du prosessledelse som verktøy. Du er avhengig av at dine medspillere er trygge, motiverte og tar eierskap, for at du skal lykkes med dine oppdrag.

Ofte stilte spørsmål

Samlingene

TestbildeTestbilde

Samling 1: Planlegging og innramming av prosesser

Lær å planlegge og innramme prosesser i den første samlingen, hvor vi utforsker åpne prosesser og betydningen av relasjonelle strukturer. Få verktøy og metoder for å skape gode rammer og aktiv deltakelse.

testbildetestbilde

Samling 2: Prosessdesign. Hvordan åpne og lukke prosesser?

I den andre samlingen fokuserer vi på å åpne og lukke prosesser. Prøv ut metoder og verktøy for ulike typer prosesser, inspirert av Designtenkning og Appreciative Inquiry.

TestTest

Samling 3: Prosesslederrollen, personlige styrker, motstand og storgruppemetodikk

I den siste samlingen dykker vi inn i prosesslederrollen, personlige styrker og håndtering av motstand. Opplev storgruppemetodikk for å løse konkrete problemstillinger ved å utnytte gruppens kollektive intelligens.

Kursholdere

Daglig leder og kursholder

Herleik Tosterud

Herleik Tosterud er en erfaren prosessleder som har arbeidet med store og komplekse endrings- og utviklingsprosjekter både i privat og offentlig sektor gjennom de siste 20 årene.

Portrettbilde av SverrePortrettbilde av Sverre

Seniorkonsulent og kursholder

Sverre Roos Mangrud

Sverre Roos Mangrud er en erfaren prosessleder og har jobbet med en rekke ulike organisasjoner, både i private og i offentlige sektorer.

Fagartikler

Se alle artikler