Prosesslederstudiet i Innlandet - Folkehelse og oppvekst
Om programmet
Kurs i prosessledelse for prosjektledere, prosessledere og andre ledere i kommuner i Innlandet som jobber med folkehelsearbeid eller oppvekstsektoren.
Her vil du få presentert og øvd på metoder og verktøy for å skape mer effektivitet, eierskap og aktiv deltakelse i møter, prosjekter og prosesser.
Kurset passer til deg som skal planlegge og lede prosesser, prosjekter og møter hvor du er avhengig av god samhandling og eierskap for å få gode resultater.
Denne prosessledertrening som går over tre samlinger (2+2+2 dager). Kursdagene: 09.00-15.30.
- Pris
- 38 900,-
- Samling 1
- Dato: 08. – 09. januar 2025Sted: Lillehammer
- Samling 2
- Dato: 11. – 12. februar 2025Sted: Digitalt
- Samling 3
- Dato: 12. – 13. mars 2025Sted: Lillehammer
Praktisk inn mot oppvekstfeltet
Alt du lærer på kurset skal være lett å ta i bruk enten du jobber som leder i skole, barnehage eller andre arenaer i oppvekstfeltet:
- I møte med medarbeiderne, for eksempel i form av profesjonsfellesskapet, eller i en avdeling, kan det handle om å lede utviklingstiden, lede teamarbeid, arbeide med tverrfaglig samarbeid osv.
- I klasserommet eller i avdelingen i møte med barn og unge, vil det kunne dreie seg om å drive involverende og styrkebaserte lærings- og utviklingsprosesser, jobbe med relasjoner og klassemiljø/psykososialt læringsmiljø, eller arbeide med sentrale deler av læreplanen eller rammeplanens innhold. Blant annet knyttet til temaene demokrati og medborgerskap, livsmestring, dybdelæring, og mangfold og respekt. Disse er alle tett knyttet til samskapende praksiser der sosial læring står sentralt.
- I foreldremøter vil prosessledelse hjelpe ledere og lærere/pedagogiske ledere å involvere foreldre på meningsfulle måter slik at de blir reelle samarbeidspartnere.
HVEM DELTAR
Kurset passer for ansatte i oppvekstsektoren som ønsker å lede involverende og samskapende prosesser. Ledere, prosjektleder, rådgivere, koordinatorer og prosessledere.
TEORETISK GRUNNLAG
Prosesslederstudiet for bygger på teoretiske perspektiver fra en rekke pedagogiske tenkere som er inspirert av systemisk teori, sosialkonstruksjonisme, positiv psykologi og aksjonslærings-/aksjonsforskningsfeltet. Her kan du lese litt mer om disse perspektivene.
HVORFOR PROSESSLEDELSE
Mange i privat og offentlig sektor opplever det utfordrende å fylle rollen som leder, prosjektleder, rådgiver eller koordinator i egen organisasjon. De skal ikke bare lede andre mennesker i komplekse prosesser, men også i alle mindre møter i arbeidshverdagen for skape engasjement og deltakelse som bidrar til positiv utvikling og endring for å nå organisasjonens mål.
Prosessledelse som verktøy er relevant når man ønsker å fasilitere endring, bringe sammen forskjellige mennesker og perspektiver for å finne nye svar, ideer og løsninger på komplekse utfordringer. Det handler i stor grad om å skape interaksjon og samhandling på tvers i organisasjonen, og få deltakere i prosjekter, team eller avdelinger til å skape resultater sammen.
Hva kan kurset hjelpe deg til å oppnå?
Kurset gir deg ferdigheter om praktisk prosessledelse som kan hjelpe deg til å jobbe med tema som:
- Hvordan involvere både barn, lærere, ansatte, foreldre og ledere i viktig utviklingsarbeid feks implementering av rammeplaner eller andre større endringsarbeider?
- Hvilke metoder og verktøy kan brukes både i kollegafellesskapet, blant barn/elevene og på foreldremøter for å fremme kreativitet og engasjement i felles utvikling av skolen/barnehagen/virksomheten?
- Hvilke metoder og verktøy kan brukes til å fremme tema som demokrati, medborgerskap, dybdelæring og tverrfaglig samarbeid?
- Hvordan lede lærings- og utviklingsprosesser der den enkelte blir verdsatt og bidrar konstruktivt inn i fellesskapet?
- Hvordan lede gode, involverende prosesser, både i fysiske og digitale omgivelser?
Innholdet i kurset bygger på Prosesslederboka, som er skrevet av Lent og utgitt på Kommuneforlaget.
Litt om samlingene
Prosesslederboka
Prosesslederboka - lær å lede gode prosesser og møter. Utgitt på Kommuneforlaget og danner grunnlaget for innholdet i våre kurs. Boka er inkludert i kursavgiften og sendes til deg før oppstart.
Se herKursholdere
Seniorkonsulent og kursholder
Sverre Roos Mangrud
Sverre Roos Mangrud er en erfaren prosessleder og har jobbet med en rekke ulike organisasjoner, både i private og i offentlige sektorer.
Seniorkonsulent og kursholder
Oddne Dahle Lægreid
Oddne Dahle Lægreid er utdannet fra Handelshøyskolen i København (CBS) og KaosPilotene i Århus og har en Mastergrad i Relasjonell Ledelse gjennom Taos Institute, og har internasjonal og industriell HR-erfaring fra Aker-konsernet.